Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

DNEVI INDUSTRIJSKE ROBOTIKE 2016

DIR2016_logo.png
Robotika je izjemno zanimivo področje, katere razvoj gre v smer interakcije med človekom in robotom. Temu področju smo letošnje leto snovalci dogodka Dnevi industrijske robotike-DIR 2016 posvetili še posebno pozornost.
Dnevi industrijske robotike-DIR2016  bodo potekali od 4. do 8. aprila 2016 v avli Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani. Namenjeno je vsem študentom in ostalim, ki jih robotika zanima.
Prvi dan boste na vabljenih predavanjih prisluhnili o robotih v kmetijstvu. Predstavilo se nam bo tudi majhno avtonomno robotsko plovilo, ki izvaja meritve onesnaženosti, lokalnih vremenskih razmer in opozarjajo na izredne dogodke na morju. Podjetj RLS in L-tek pa nam bosta predstavili uporabo enkoderjev in stanja tehnike na področju avtonomije, adaptivnosti in porazdeljenosti vodenja robotskih sistemov.
Naslednje dni sledijo predstavitve aplikacij. Tako se lahko pomerite v igranju pikada ali domin proti robotu. Sprostite ob Robomasaži ali okušanju pokovke, ki jo bo za vas pripravil robot. Preizkusite se lahko tudi v operaciji s haptičnim robotom. Pozabili nismo niti na industrijske aplikacije, kot so spajkanje, polnjenje epruvet ali sestavljanje električnega števca z najnovejšim robotom YuMi.
Vabljeni ste, da se prijavite na aplikacije www.dnevirobotike.si/prijava.php, na katerih vam bomo podrobneje predstavili samo delovanje robota in izvedbo aplikacije. Primerno je tudi za začetnike, saj ni potrebnega predznanja.
*DIR je odprt za vse obiskovalce, udeležba je brezplačna. Na ogled vabimo tudi srednje in osnovne šole v dopoldanskem času, ki nas prosim predhodno kontaktirajte preko spletne strani dogodka. Več informacij o prijavah in samem dogodku lahko najdete na spletni strani www.dnevirobotike.si.

sestavljanje_elektricnega_stevca1.jpgpikado1.jpg

Ostale novice

HTC U11 s tehnologijo Edge Sense

HTC U11 s tehnologijo Edge Sense

HTC je predstavil svojega paradnega konja, ki konkurira mobilnikom, kot sta Samsung Galaxy S8 in LG G6. Sliši na ime...

Gionee A1 Lite

Gionee A1 Lite

Kitajski proizvajalec Gionee je povečal svojo serijo A mobilnih telefonov z modelom A1 Lite. Ta sodeč po specifikacijah spada v...

6. Kongres javnega naročanja

6. Kongres javnega naročanja

Spoštovani,vabimo vas na 6. tradicionalni Kongres javnega naročanja, ki bo letos potekal v znamenju odgovorov v zvezi z dilemami, na...

Samsung Galaxy Note 8 prihaja avgusta

Samsung Galaxy Note 8 prihaja avgusta

Samsung Galaxy Note 8 je eden izmed najbolj pričakovanih mobilnikov leta, sodeč po najnovejših govoricah pa ga bo podjetje predstavilo...

Nova modela Samsung serije Galaxy J

Nova modela Samsung serije Galaxy J

Predstavniki družbe Samsung Electronics so na nedavnem srečanju z mediji predstavili najnovejše modele serije Galaxy J. Galaxy J7 ima vrhunsko...

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.